sâmbătă, 25 octombrie 2008

Analiza analistilor: VICTOR CIUTACU & friends

Nu mai poti sa te invarti prin internetul asta, fara sa dai peste tot felul fosti papalapte si lingai deveniti, peste o noapte sau mai multe, comentatori politici si sustinatori pentru cauze variabile, in functie de cursul spagii. De pilda, unu' care da pe gura tot felul de prostii la tembelizor (bine ca e numa pe Antena 2 si nu prea vede lumea) este "genialul" si arogantul Victor Ciutacu, scribalau si la Jurnalul lu' Voiculescu. Mi se pare normal sa fie si comentatori din astia indoctrinati cu euroi, pe toate canalele, dar nu pot sa cred ca pe langa faptul ca le aluneca pixul pe hartie in functie de punga, se mai straduiesc sa vorbeasca de obiectivitatea si neutralitatea.

Totusi, in cazul lu' Ciutacu trebuie recunoscut, ca a spus-o chiar el in ziar, ca in presa nu se poate sa fii neutru din punct de vedere politic si ca el recunoaste ca are simpatii, dar ca pe el Voiculescu nu l-a mai sunat de 7 ani si ca singurul lui sef e Marius Tuca. Adica, iti faci atat de bine treaba mai Ciutacule, ca nici nu-ti mai trebuie indicatii. Intr-un interviu romantat, Victoras ne explica cat de geniala este aroganta cu care incearca sa compensese o lipsa de obiectivitate fatisa. "Pe aia de la PC ii chem cand vreau eu si vin foarte rar". Pai normal, ca ce naiba sa poti vorbi cu aia de la PC fost PUR.


Dar sa recunoastem ca Ciutacu recunoaste ca se vinde, si o face pe bani multi si face din asta o virtute. Sa ne traiasca presa romaneasca atunci, daca suntem atat de inconstienti sa acceptam astfel de specimene pe sticla!

Referitor la ceilalti trebuie spus ca sunt la fel de corupti si, pe langa asta, se straduiesc sa ne vanda galusca jurnalismului responsabil.

Ciutacu de pilda zice ca e bun rau. Intr-adevar este cel mai bun la lopata si carbuni pentru ca emisiunile si scrierile lui nu stralucesc prin genialitate, ci doar prin vulgaritate, partidism si tupeu. Ca sa nu ziceti ca sunt nihlistu sef va dau un exemplu pozitiv: Ionita de la Adevarul scrie bine si cu foarte mult bun simt. Adica o fi el in barca altuia, dar se vede pe el si mai ales atunci cand vorbeste ca omul are argumente, pe care nu le pot exprima toti agramatii astia de la Voiculescu Media Trust. Si pe langa Ionita mai sunt si altii, care poate ca au si ei simpatii precum Ciutacu, dar nu le lasa sa le intunece mintea: Razvan Mitroi, Iosif Boda. Din pacate pe astia nu prea-i cheama la tembelizor decat atunci cand sunt chestiuni internationale sau festive, pentru ca ei nu se coboara la nivelul lingusitorilor contra cost pe care ii gasim atat la Realitatea cat si la Antene.


De aceea, ceea ce ma infurie si cred ca pe toata lumea scarbeste este felul in care se mimeaza onestitatea. Analistii ipocriti ne cred prosti. Recent i-am pus un post lu Ciutacu pe blogul sau, cand zicea el ca tre sa vedem cata obiectivitate si profesionalism are echipa de la Sinteza Zilei, care a vorbit cu Piturca dupa faza cu DNA-ul, chiar daca se stia ca Basescu vrea sa-l infunde pe Becali. Mai baiatule, genial si arogant la oferta, trebuie sa te felicit frate: ti-ai crescut cota prin propria putere. Tu crezi ca noi credem ca Sinteza Zilei are ceva cu Basescu, chiar daca ii da in gura zilnic, ai n-ai treaba? Felicitari. Esti sarlatanul perfect.